Fehércsokoládés mákos szelet

Fehércsokoládés mákos szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 8 dkg cukor
  • 2 dkg liszt
  • 8 dkg darált mák
  • 4 db tojás
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • a krémhez:
  • 0,5 dl tejszín
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 3 dl tejszínből kemény hab
  • a tálaláshoz:
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé
  • 8 dkg cukor
  • 2 dkg liszt
  • 8 dkg darált mák
  • 4 db tojás
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 0,5 dl tejszín
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a fahéjat és a lisztet. Elkeverjük, majd lazán hozzáadjuk a fehérjéből vert kemény habot, majd a végén a darált mákot is, és lazán elkeverjük.

Sütőpapírral borított sütőlapon vagy tepsin 20x25 cm-es téglalap formára kenjük. 180 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük, 12-15 percen át sütjük.

A sütőből kivéve papírral együtt asztalra csúsztatjuk, 2-3 percen át pihentetjük, majd lisztezett deszkára fordítjuk, és a papírt eltávolítjuk.

A krémhez vízgőz felett felolvasztjuk a tejszínnel elkevert csokoládét. Megvárjuk, hogy kicsit kihűljön, majd hozzáadjuk a tejszínhabot.

A mákos lapot hosszában kettévágjuk, és tálcára tesszük az egyik felét. Megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik lapot, kicsit rányomkodjuk, és a maradék krémet is rákenjük. Hűtőben pihentetjük egy órán át. Tálalás előtt megszórjuk a reszelt csokoládéval, szeleteljük.