Fehércsokis torta gyümölcszselével

Fehércsokis torta gyümölcszselével

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a zseléhez:

  • 35 dkg gyümölcs (meggy, málna – lehet friss vagy mirelit)
  • 10 g zselatin por
  • 50 g kristálycukor
  • *

a piskótához:

  • 4 tojás
  • 12 g kakaópor
  • 88 g liszt
  • 80 g kristálycukor
  • 1 teáskanál mandula aroma (opcionális)
  • *

a csoki mousshoz:

  • 250 g fehér csokoládé
  • 60 g hideg víz
  • 10 g zselatin por
  • 500 g tejszín kemény habbá verve
  • 120 g tejszín
  • (a tortaforma 24 cm-es)

Elkészítés:

A zseléhez a gyümölcsöt a cukorral lekvár sűrűségűre főzzük, leturmixoljuk, majd teljesen kihűtjük. Rászórjuk a zselatinport, 10 percet állni hagyjuk, majd felmelegítjük (nem forraljuk!).

Egy 18 cm-es formát folpackkal kibélelünk, beleöntjük a zselét, egy éjszakára hűtőbe tesszük. A piskótához a tojások fehérjét pici sóval és a cukorral kemény habbá verjük, egyenként óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, majd beleszitáljuk a kakaóval elkevert lisztet. A sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 20 perc). A formában hagyjuk kihűlni.

A csokihabhoz a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, a hideg vízben elkeverjük a zselatint és duzzadni hagyjuk. A 120 g tejszínt felforrósítjuk és a zselatinra öntjük, simára keverjük. Ezután ráöntjük az olvadt csokira. Szép simára keverjük, kihűtjük (kb. 20 fokosra). Hozzákeverjük a keményre felvert 500 g tejszínhabot is.

A tortakarika oldalát fóliával kibéleljük. A piskótát visszahelyezzük a formába, rákanalazzuk a fele mousse-t, a közepére helyezzük a megdermedt zselét, amire rásimítjuk a maradék csoki mousse-t.

Szép simára simítjuk a tetejét, egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tetszőlegesen díszítjük

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk