Fehércsokis tejszíntorta

Fehércsokis tejszíntorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj

A tejszínes krémhez:

  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 evőkanál étkezési zselatin
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dl cukrozott habtejszín

A dísztéshez:

  • 20 dkg fehércsokoládé
  • cukrozott kakaópor
  • csokireszelék

Elkészítés:

Elkészítés: 10 tojásból piskótát készítünk melyet egy 26 cm-es csatos tortaformában megsütünk. Amikor a piskóta kihűlt, 3 egyenlő részre vágjuk.

A tejszín ízű pudingot a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük, és hagyjuk kihűlni. A zselatint vízben feloldjuk, és a langyos pudinghoz keverjük. A margarint a porcukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal vegyítjük. A krémsajtot és habbá vert tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük.

Az elkészült krémmel a torta lapjait megtöltjük, valamint a külső részét is befedjük vele. A fehércsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a tortát bevonjuk vele. Hűtőbe tesszük, majd amikor a csokoládé megdermedt, tetszőlegesen kakaóporral és csokireszelékkel díszítjük.

Neked ajánljuk