Fehércsokis sajttorta

Fehércsokis sajttorta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 500 g mascarpone krémsajt
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 175 ml tejföl
  • tejszínhab

Elkészítés:

Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, simára keverjük, majd hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni.

A krémsajtot a cukorral, a tojásokkal, a vaníliacukorral és a tejföllel simára keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott fehércsokoládét.

A krémet 23 cm-es csatos tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 25-30 perc alatt ( amíg kissé megszilárdul) megsütjük. Kikapcsoljuk a sütőt, majd az ajtaját félig kinyitjuk, a tortát benne hagyjuk 1 órán keresztül, és utána hűtőszekrénybe tesszük.

A sajttortát szeletelést követően tejszínhabbal tálaljuk.

Neked ajánljuk