Fehércsokis csillag egyszerűen

Fehércsokis csillag egyszerűen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 4 dl tejszín (30%-os állati eredetű)
  • 6 csillagánizs
  • 25 dkg fehércsokoládé
  • 4 dl tejszín (30%-os állati eredetű)
  • 6 db csillagánizs
  • 25 dkg fehércsokoládé

Elkészítés:

Alacsony lángon felmelegítünk 2 dl tejszínt a csillagánizzsal. A tűzről levéve beletördeljük a csokoládét és folyamatosan keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad a meleg tejszínben, és egy fényes krémet kapunk. De nem tesszük vissza a tűzre!

A csokis krémet leszűrjük (eltávolítjuk a csillagánizsokat), és a krémet hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a szobahőmérsékletűre hűlt krémbe forgatjuk. Csillag alakú formába töltjük, és folpack-kal lefedve, hagyjuk a hűtőben teljesen kidermedni (kb. 3-4 óra).


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti