Fehérboros mousse torta szőlővel

Fehérboros mousse torta szőlővel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 tojás (M méret)
  • 2 evőkanál + 140 ml ásványvíz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 + 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 15 g őrölt dió a tésztába (tipp)
  • 200 g kék és zöld szőlő
  • 300 ml száraz fehérbor
  • 6 lapzselatin
  • 250 g joghurt
  • sütőpapír
  • 20 cm-es tortaforma

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt a sütőt 180C°-ra.

Két tojást szétválasztunk. Felverjük a tojásfehérjét, hozzáadunk 3 evőkanál ásványvizet, a vaníliás cukrot, 2 ek cukrot és a sót. Elkeverjük benne a tojássárgáját. Hozzáadunk 2 ek lisztet, 1 evőkanál kukorica keményítőt és egyneművé keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot is.

A tortaformát sütőpapírral béleljük, beleöntjük a masszát, majd betesszük a sütőbe 20-25 percre.

Amikor elkészült, kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni. 2 tojás sárgáját 2 ek cukorral, 1 ek keményítővel, 140 ml ásványvízzel és a borral elegyítünk és vízfürdő felett addig keverjük, míg krémes lesz (10-15 perc).

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, amikor megduzzadt, belekeverjük a krémbe. Hagyjuk hűlni kb 15 percig. Kemény habbá verjük a maradék 2 tojás fehérjét, hozzáadjuk a joghurtot és egy fakanállal belekeverjük a krémünkbe. Óvatosan elkeverjük benne a szőlőszemeket (150g).

A piskótát visszatesszük a formába, ráöntjük a krémet és hűtőben pihentetjük 5 órán keresztül.

Óvatosan fellazítjuk a tortát a gyűrűből, rászórjuk díszítésnek a maradék szőlőt, majd fel 8 darabra vágjuk egy éles késsel.

Neked ajánljuk