Fehérboros mousse-torta

Fehérboros mousse-torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 szelethez:
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál + 140 ml ásványvíz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 + 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 6 lapzselatin
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 20 dkg kék és zöld szőlő
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál ásványvíz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 6 db lapzselatin
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 20 dkg kék és zöld szőlő

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180C°-ra. Két tojást szétválasztunk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 3 evőkanál ásványvizet, a vaníliás cukrot, 2 ek. cukrot és egy csipet sót. Elkeverjük benne a tojássárgáját. Hozzáadjuk a lisztet, 1 evőkanál kukorica keményítőt és egyneművé keverjük.

A 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral béleljük, beleöntjük a masszát, majd betesszük a sütőbe 20-25 percre. Amikor elkészült, kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni.

A maradék 2 tojássárgáját 2 ek cukorral, 1 ek keményítővel, 140 ml ásványvízzel és a borral elegyítünk, és vízfürdő felett addig keverjük, amíg krémes lesz (10-15 perc).

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, amikor megpuhult, belekeverjük a krémbe, hagyjuk elolvadni, majd kb. 15 percig hűtjük. Kemény habbá verjük a maradék 2 tojás fehérjét, hozzáadjuk a joghurtot és egy fakanállal beleforgatjuk a krémbe. Óvatosan elkeverjük benne a szőlőszemek kétharmadát.

A piskótát visszatesszük a formába, ráöntjük a krémet és hűtőben pihentetjük 5 órán keresztül. Óvatosan fellazítjuk a tortát a gyűrűből, rászórjuk díszítésnek a maradék szőlőt, majd fel 8 darabra vágjuk egy éles késsel.

Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti