Fehérboros mini töltött káposzta gerslivel

Fehérboros mini töltött káposzta gerslivel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 8 személynek:

  • 1 fej új káposzta
  • 2 doboz konzerv fehérborban párolt apró káposzta
  • 1 kg darált sertéshús
  • 1 fej (6-8 gerezd) fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg gersli
  • 2 db tojás
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • töltött hús fűszerkeverék
  • őrölt pirospaprika
  • majoránna
  • 4-5 darab babérlevél

Elkészítés:

Elkészítés: A káposztát sós, forró vízben forgatva leveleire szedjük, és negyedekre vágjuk.

A darált húst a fűszerekkel, a tojással és a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megmosott gerslit.

Egy lábas aljába helyezzük a fehérboros káposzta felét, melyre rákarikázunk 1 fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, és rádobunk 2 babérlevelet.

A húst a káposztalevelekbe tekerjük, majd a lábasba helyezzük. Amikor már minden töltött káposzta a lábasban van, ráhelyezzük a fehérboros káposzta másik felét, rákarikázzuk a maradék vöröshagymát és fokhagymát, majd felengedjük vízzel. Beleteszünk 2-3 babérlevelet és addig főzzük amíg a hús, a gersli és a káposzta is megpuhul.

Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

Neked ajánljuk