Fehérboros gombás rizottó

Fehérboros gombás rizottó

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 250 g csiperkegomba
  • 50 ml fehérbor
  • 1 l húsleves alaplé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • 1 bögre rizottó rizs
  • 60 g parmezán sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívalolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk és az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a rizst, az összezúzott fokhagymát és pár percig pirítjuk.

Felöntjük egy merőkanál alaplével és kis lángon pároljuk. Közben folyamatosan hozzáöntjük az alaplevet és a bort. Fűszerezzük és kevergetjük, nehogy odaégjen.

A gombákat megtisztítjuk és ízlés szerint darabokra vágjuk, majd egy serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítjuk, fűszerezzük és hozzáadjuk a rizshez. Ezután hozzáadjuk a vajat a parmezánt és összekeverjük. Akkor az igazi, ha krémes állagú.

Hasonló receptek