Fehérboros gombaragu sajttal

Fehérboros gombaragu sajttal
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 90 g sertéssonka
  • 250 g csiperkegomba
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1,5 teáskanál kakukkfű
  • 2 dl fehérbor
  • 5 db lapkasajt
  • 1 bögre rizs
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 90 g sertéssonka
  • 250 g csiperkegomba
  • bors
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1,5 teáskanál kakukkfű
  • 2 dl fehérbor
  • 5 db lapkasajt
  • 1 bögre rizs

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát lereszeljük, majd sertészsíron a serpenyőben az apró kockára vágott sonkával 5-10 percig fedő alatt pároljuk. Ezután hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, és óvatosan összekeverjük. További 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a fehérbort és a sajtot.

Megkeverjük és 10 percig fedő nélkül főzzük tovább, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Az így kapott ragut rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Juhász Gábor küldte be. Köszönjük!