Fehérboros csirke tepsiben

Fehérboros csirke tepsiben
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 csirke alsócomb
  • 2 piros húsú paprika
  • 2 lilahagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 4 db csirke alsócomb
  • 2 db piros húsú paprika
  • 2 db lilahagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 5 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A csirkecombot megmossuk, sózzuk, borsozzuk. A paprikát, a hagymát megtisztítjuk,
nagyobb darabokra vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk. A fokhagymát
meghámozzuk, összezúzzuk.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A combokat bekenjük fokhagymával. A paprikát és a hagymát a tepsibe dobjuk, ráfektetjük a combokat, rászórjuk a zöldfűszereket. Ráöntjük a bort, az olajat, és alufóliával lefedjük a tepsit. A sütőben kb. 30 percig sütjük.

Levesszük a combokról a fóliát, átforgatjuk, és további 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Párolt rizst vagy főtt burgonyát adhatunk hozzá köretként.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti