Fehér csokoládés trüffeltorta

Fehér csokoládés trüffeltorta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 3 db tojás
  • 65 g cukor
  • 45 g liszt
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • a trüffel krémhez:
  • 300 g habtejszín
  • 350 g fehér csokoládé
  • 250 g mascarpone
  • 3 db tojás
  • 65 g cukor
  • 45 g liszt
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 300 g habtejszín
  • 350 g fehér csokoládé
  • 250 g mascarpone

Elkészítés:

Egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, az oldalát kivajazzuk. A tojásokat, a vaníliát és a cukrot kb. 5 percig elektromos mixerrel keverjük, majd három részletben óvatosan beleforgatjuk a lisztet. (Fontos, hogy ne keverjük ki a tojásokból a légbuborékot, mert akkor a torta össze fog esni!)

A tortaformát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és a tésztát kb. 15 perc alatt megsütjük. Ezután hideg helyen hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.

A tejszínt felforraljuk, majd hozzáadjuk a fehér csokoládé darabokat. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Amint elkészült, hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön

A mascarponét krémes állagúra keverjük, majd összekeverjük (kb. 2 perc) a fehér csokoládéval. A tortát visszatesszük a tortaformába, majd ráöntjük a fehér csokis keveréket.

Minimum 2 órán át hideg helyen kell hagyni, de az a legideálisabb, ha egy éjszakát a hűtőben tölt. Ezután meleg vízzel leöblítünk egy kést, majd ezt futtatjuk körbe a torta oldalán, hogy elengedje a formát.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!