Fehér csokoládés puding

Fehér csokoládés puding
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 dl tej
  • 80 g fehér csokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 60 g cukor
  • 10 g zselatin
  • 2,5 dl habtejszín
  • 5 dl tej
  • 80 g fehér csokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 60 g cukor
  • 10 g zselatin
  • 2,5 dl habtejszín

Elkészítés:

Megmelegítjük a tejet, majd hozzáadjuk és feloldjuk benne a csokit A zselatint kevés meleg vízben elkeverjük, majd a csokis tejhez adjuk. Az egészet felhevítjük, és kevergetés közben feloldjuk benne a zselatint. A tűzről lehúzzuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral együtt habosra keverjük. Miután a csokis tej lehűlt, belekeverjük a cukros-tojássárgájás masszát és 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg besűrűsödik.

A tojásfehérjéből és a tejszínből külön-külön kemény habot verünk, és a tojáshabbal együtt beleforgatjuk a hűtőből kivett csokis krémbe.
Poharakba osztjuk, majd legalább 2 órára visszatesszük a hűtőbe.

Ez a puding lazább szerkezetű, ezért nem fog keményre megdermedni. Tálalás előtt megszórjuk reszelt fehér csokival.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!