Fehér csokoládés karika

Fehér csokoládés karika

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • pici só
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 10 dkg háztartási keményítő
  • 36 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor
  • kb. 20 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:

A margarint a tojással és porcukorral habosra keverjük, majd beleszitáljuk a száraz anyagokat. Elfelezzük és az egyik részébe beledolgozzuk a kakaót. Folpackba csomagoljuk, egy-két órát a hűtőbe tesszük.

A lehűlt tésztát vékonyra nyújtjuk, közepes kiszúróval kiszúrjuk, azonos mennyiséget a fehérből és a kakaósból, majd a kakaós tészták közepét is kisebb kiszúróval kiszúrjuk. Sütőpapíros tepsire téve 160 C fokra melegített sütőben kb. 25 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.

A fehér csokoládét felolvasztjuk (gőz fölött vagy mikróban, pici tejszínt adva hozzá) és a fehér korongra simítunk belőle, majd rátesszük a kakaós karikát.

Hidegen dobozba téve, sokáig eláll.

A receptet Vankó Sándorné Ilona küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk