Fehér csokoládés kalácspuding

Fehér csokoládés kalácspuding
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg szilva
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 35 dkg fonott kalács
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • *
  • az öntethez:
  • 2 cm friss gyömbér
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 20 dkg szilva
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 35 dkg fonott kalács
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 2 cm friss gyömbér
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, az őrölt fahéjjal és a cukorral összekeverjük, és kicsit állni hagyjuk. A kalácsot felszeleteljük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy kisebb tűzálló sütőtálat.

A többi vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, jól kikeverjük, hogy a cukor elolvadjon. A tojásokat habosra keverjük, majd a tejes cukormasszához öntjük. A kalácsszeletek a tálban elrendezzük, közéjük tesszük a szilvát és az egészet megöntözzük a tojásos öntettel. Alufóliával letakarjuk, az előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Az öntethez a gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A tejet a tejszínnel felforraljuk, majd beletesszük a gyömbért és állni hagyjuk. Amikor már a gyömbér íze kiázott, a tejes levet kis edénybe szűrjük. Beletördeljük a csokoládét, és addig melegítjük, amíg a csokoládé elolvad, majd félrehúzzuk a tűzről.

Az elkészült kalácspudingot a csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.






Megjegyzés:

Fotó: Recepttár.hu

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti