Fehér csokis ribizlis olasz mini sajttorta

Fehér csokis ribizlis olasz mini sajttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag nyújtott leveles tészta
  • 250 g mascarone sajt krém
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag fehér csokoládés pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 dl cukrász tejszín
  • 3 egész tojás
  • 20 dkg friss ribizli
  • 1 csomag nyújtott leveles tészta
  • 250 g mascarone sajt krém
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag fehér csokoládés pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 dl cukrász tejszín
  • 3 egész tojás
  • 20 dkg friss ribizli

Elkészítés:

Veszünk egy 12 adagos tapadásmentes muffin formát, de azért kikenjük olajjal. A réteslapot kitekerjük a legnagyobb pogácsa szaggatóval 12 db kerek formát kinyomunk. Az elkészített formába tesszük kicsit belenyomkodjuk.

Elkészítjük a krémet: egy tálba öntjük a tejfölt, a mascarpone sajtkémet, beleütjük a három tojást, beleszórjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és habverővel jól kikavarjuk. Végezetül beleszórjuk a fehér csokis pudingport ezzel is csomómentesre keverjük. Végül a kész krémbe szórjuk a megmosott 15 dkg ribizlit és elkeverjük.

A tésztával kibélelt muffin formába adagoljuk (ha van, fagylaltos kanállal) a sajtkrémet, majd mindegyik tetejére teszünk 3 szem ribizlit. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 25 percre. Ha megsült, a formában hagyjuk kihűlni.

Amíg hűlnek tortácskát, addig felverjük a tejszínt, majd habzsákba szedjük.

A mini sajttortákat tálra tesszük, habrózsával és egy szem ribizlivel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!