Fehér csokis-pezsgős kosárkák

Fehér csokis-pezsgős kosárkák

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a pezsgő krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 60 g porcukor
  • 200 ml habtejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 5 evőkanál édes pezsgő
  • 200 g sós krémsajt

a fehér csokis krémhez:

  • 200 g fehér csokokoládé
  • 500 g mascarpone
  • 60 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 ml habtejszín
  • 1 zacskó habfixáló

a tésztához:

  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A krémhez a habtejszínt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habot verünk belőle. A mascarponét, a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliás cukrot habverővel átkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Óvatosan elkeverjük.

A fehér csokit megolvasztjuk, és ha egy picit kihűlt, a krémhez keverjük. A krémet lehűtjük, majd habzsákba töltjük, és a kosárkákba nyomjuk.

A tésztához a hozzávalókat összekeverjük-összegyúrjuk, egy sodrófával lisztes felületen kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk a tésztából.

A sütőt előmelegítjük, a kosárka formákat zsírral vagy olajjal bekenjük, belenyomkodjuk a kör alakú tésztákat, villával megszúrjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük.

A receptet Moll Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk