Fehér csokis-pezsgős kosárkák

Fehér csokis-pezsgős kosárkák
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a pezsgő krémhez:
  • 500 g mascarpone
  • 60 g porcukor
  • 200 ml habtejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 5 evőkanál édes pezsgő
  • 200 g sós krémsajt
  • a fehér csokis krémhez:
  • 200 g fehér csokokoládé
  • 500 g mascarpone
  • 60 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 ml habtejszín
  • 1 zacskó habfixáló
  • a tésztához:
  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 500 g mascarpone
  • 60 g porcukor
  • 200 ml habtejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 5 evőkanál édes pezsgő
  • 200 g sós krémsajt
  • 200 g fehér csoki
  • 500 g mascarpone
  • 60 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 ml habtejszín
  • 1 zacskó habfixáló
  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A krémhez a habtejszínt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habot verünk belőle. A mascarponét, a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliás cukrot habverővel átkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Óvatosan elkeverjük.

A fehér csokit megolvasztjuk, és ha egy picit kihűlt, a krémhez keverjük. A krémet lehűtjük, majd habzsákba töltjük, és a kosárkákba nyomjuk.

A tésztához a hozzávalókat összekeverjük-összegyúrjuk, egy sodrófával lisztes felületen kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk a tésztából.

A sütőt előmelegítjük, a kosárka formákat zsírral vagy olajjal bekenjük, belenyomkodjuk a kör alakú tésztákat, villával megszúrjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Moll Csilla küldte be. Köszönjük!