Fehér csokis brownie bonbonok

Fehér csokis brownie bonbonok

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 23 dkg étcsokoládé
  • 12 evőkanál olvasztott margarin
  • 250 g cukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 10 dkg liszt
  • 3 dkg natúr kakaópor
  • 1 teáskanál só
  • *

a mázhoz:

  • 2 tábla fehér csokoládé
  • 1 tábla étcsokoládé

Elkészítés:

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.

Az étcsokit apróra törjük és vízőz felett megolvasztjuk. A vajat a cukorral mixerrel elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát. Addig keverjük, amíg könnyed, világos masszát nem kapunk. Hozzáöntjük az olvasztott csokoládét, majd apránként a lisztet, a kakaóport és a sót.

A kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Amikor elkészült, a sütőből kivéve megvárjuk, amíg langyosra hűl.

A langyos tésztát egy tálba borítjuk és jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formálunk belük és sütőpapírral bélelt tálcára tesszük őket egymástól kb. 4 cm távolságra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Vízgőz fölött megolvasztjuk a fehércsokit, majd evőkanállal egyenként meglocsoljuk vele a gombóckákat, ügyelve arra, hogy szépen bevonja őket.

Hűtőbe tesszük őket kb. 10 percre, hogy megszilárduljon rajtuk a fehér csoki, majd a vízgőz fölött megolvasztott étcsokival mokkáskanál segítségével kis csíkokat húzunk a gombóckákra, és további 10 percig hűtjük őket.

Szobahőmérsékleten és hidegen is fogyaszthatjuk.

A receptet Picipiros küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk