Fehér csokis brownie bonbonok

Fehér csokis brownie bonbonok
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 23 dkg étcsoki
  • 12 evőkanál olvasztott margarin
  • 250 g cukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 10 dkg liszt
  • 3 dkg natúr kakaópor
  • 1 teáskanál só
  • a mázhoz:
  • 2 tábla fehér csokoládé
  • 1 tábla étcsoki
  • 23 dkg étcsoki
  • 12 evőkanál olvasztott margarin
  • 250 g cukor
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 10 dkg liszt
  • 3 dkg natúr kakaópor
  • 1 teáskanál
  • 2 tábla fehér csoki
  • 1 tábla étcsoki

Elkészítés:

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.

Az étcsokit apróra törjük és vízőz felett megolvasztjuk. A vajat a cukorral mixerrel elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát. Addig keverjük, amíg könnyed, világos masszát nem kapunk. Hozzáöntjük az olvasztott csokoládét, majd apránként a lisztet, kakaóport és a sót.

A kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Amikor elkészült, a sütőből kivéve megvárjuk, amíg langyosra hűl. Ekkor a tésztát egy tálba borítjuk és jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formálunk belük és sütőpapírral bélelt tálcára tesszük őket egymástól kb. 4 cm távolságra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Vízgőz fölött megolvasztjuk a fehércsokit, majd evőkanállal egyenként meglocsoljuk vele a gombóckákat, ügyelve arra, hogy szépen bevonja őket.

Hűtőbe tesszük őket kb. 10 percre, hogy megszilárduljon rajtuk a fehér csoki, majd a vízgőz fölött megolvasztott étcsokival mokkáskanál segítségével kis csíkokat húzunk a gombóckákra, és további 10 percig hűtjük őket.

Szobahőmérsékleten és hidegen is fogyaszthatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Picipiros küldte be. Köszönjük!