Fehér-barna pite

Fehér-barna pite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 250 g édes keksz
  • 125 g vaj, felolvasztva
  • 300 ml tej
  • 3 teáskanál zselatinpor
  • 1/2 csésze porcukor
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 4 tojás sárgája
  • 125 g étcsokoládé, apróra vágva
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 300 ml tejszín

A tálaláshoz:

  • étcsokoládé darabok
  • mirelit málna (felengedve)

Elkészítés:

Vajjal kikenünk, liszttel meghintünk egy 3 cm mély, 24 cm-es kerek gyümölcstorta formát.

A kekszet botmixerrel zsemlemorzsa állagúra aprítjuk. Hozzáadjuk a vajat, és alaposan összekeverjük. A tortaforma aljába és oldalára nyomkodjuk, és negyedórára hűtőszekrénybe tesszük.

Közben 60 ml tejet egy kis edénybe tesszük, beleszórjuk a zselatint, elkeverjük és félretesszük. A cukrot és a kukoricalisztet egy közepes serpenyőben elkeverjük, és habverővel fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet. A tűzre tesszük és közepes lángon 4-5 percig keverjük, amíg forrni nem kezd és besűrűsödik. Ekkor a tűzről levesszük, hozzákeverjük a zselatinos tejet és a tojássárgáját, és folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. A pudingot két tálba elosztjuk.

Az egyik tál pudingba belekeverjük az apróra tördelt csokoládét és addig keverjük, amíg meg nem olvad. A csokis pudingot a kekszes alapra öntjük és a hűtőszekrénybe tesszük fél órára, vagy amíg meg nem dermed.

Közben a vanília kivonatot belekeverjük a másik pudingba és 20 percig (vagy amíg ki nem hűl) állni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a pudingba keverjük és az így kapott krémet a csokoládés puding tetejére öntjük. Újra mehet a hűtőbe 2 órára.

Csokoládéforgáccsal és málnával tálaljuk.

Neked ajánljuk