Fazekas nyúl

Fazekas nyúl

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 pár nyúlcomb
  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg zöldpaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 kávéskanál zsír
  • 2 dl tejföl
  • 1 késhegynyi fűszerpaprika

Elkészítés:

A szalonnát felszeleteljük. A nyulat kicsontozzuk, és kis, vékony szeletekre vágjuk. A paprikát, a hagymát és a paradicsomot felcsíkozzuk. A tejfölt pirospaprikával ízesítjük.

Ezután egy tálba zsiradékot teszünk, és alaposan bekenjük az alját. A megsózott burgonya felével alapozzuk, belefektetünk egy sor szalonnát, erre kerül a hagyma fele, majd a hússzeletekből egy sor. Befedjük a paradicsom és a paprika felével. Erre

Ezt megismételjük. Az egészet leöntjük a paprikás tejföllel, és a sütőben legalább 1 óra hosszat sütjük. Végül a tetejét megpirítjuk, hogy a szalonna ropogós pirossá váljék.

Neked ajánljuk