Fátyol kalács

Fátyol kalács

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 3 bögre liszt
  • 1 bögre 2,8%-os tej
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 púpos evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás

a töltelékhez:

  • 7 dkg vaj
  • 1/2 bögre cukor
  • 2 csapott teáskanál őrölt fahéj
  • (a bögre 2,5 dl-es)

Elkészítés:

A tejet, vajat és a cukrot felmelegítjük (csak langyosra). Beletesszük a lisztet, a sót, a tojásokat és az élesztőt. Jól kidagasztjuk a tésztát, majd 40 percet pihentetjük.

Ezután 30x50 cm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük vajjal és megszórjuk fahéjas cukorral. A téglalapot hat egyenlő csíkra vágtam (a rövidebbik oldalánál), majd a csíkokat egymásra helyezzük. Újabb hat kockára vágjuk.

Vajazott püspökkenyér formába tesszük (állítjuk) őket (az élükkel), és 40 percig letakarva kelni hagyjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

A receptet Balogh Anita küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk