Fatörzs

Fatörzs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • *

a krémhez:

  • 4 db tojás
  • 120 g porcukor
  • 100 g reszelt étcsokoládé
  • 140 g vaj
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • *

a tetejére:

  • kevés csokoládé

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a cukros tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön. A lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzászitáljuk a masszához és óvatosan elkeverjük.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a masszát, egyszer kétszer odacsapkodjuk a tepsit az asztalhoz, hogy a tésztában lévő buborékok eltávozzanak belőle. Az előmelegített sütőbe tesszük, és 30 perc alatt megsütjük.

Ha elkészült a piskóta, óvatosan leszedjük róla a sütőpapírt és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a tojásokat elkeverjük a porcukorral és a csokoládéval, majd meleg vízfürdőbe állítva, folyamatosan kevergetve besűrítjük.

A vajat kikeverjük a vaníliás cukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt(!) krémet.

Amikor kihűlt a tészta, rákenjük a krémünket és feltekerjük, majd és bevonjuk a maradék krémmel és reszelt csokoládéval szórjuk meg a tetejét.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek