Fatörzs torta

Fatörzs torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 tojás
  • 1 kupaknyi citromlé
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 4 kanál forró víz
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 1 tojás
  • 2 kávéskanál instant kávé 1 deci vízben
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor

A gomba díszhez:

  • 5 evőkanál cukor
  • 3 tojásfehérje

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta:

Keverjük ki a tojássárgákat a cukorral és a citromlével! Adjuk hozzá kanalanként a forró vizet!

Szitáljuk bele a sütőport és a kakaóval elkevert lisztet!

Készítsünk kemény habot a tojásfehérjékből, amit hozzáforgatunk a masszához! Öntsük 30x30-as tepsibe! Süssük készre 125 fokos sütőben! Tekerjük fel konyharuhával a tésztát! Ha kihűlt, tegyük 30 percre hűtőbe!

Krém:

Keverjük össze a tojásokat, a kávét és a cukrot! Verjük fel külön edényben a tejszínt, majd forgassuk bele a krémbe!

Gomba: Kezdjük el felverni a tojásfehérjéket 1 kanál cukorral! Adagoljuk hozzá fokozatosan a többi cukrot! Tegyünk egy kis tepsibe alufóliát, nyomózsákkal tönköket, majd Egy kicsi tepsibe alufóliát teszek, és formáljunk belőle nyomózsákkal tönköket és kalapokat! Hagyjunk kis mázat, amivel majd sütés után összeragasztjuk a darabokat! Süssük negyed órát 125 fokos sütőben!

Tekerjük ki a tésztát, majd töltsük meg a krém háromnegyedével! Vágjunk le egy darabot a rúdból, amit illesszünk az oldalához! Kenjük meg a maradék krémmel a fatörzs külső részét! Szórjuk meg kakaóval! Illesszük a gombákat a fatörzshöz!

Neked ajánljuk