Fatörzs

Fatörzs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • *
  • a krémhez:
  • 4 db tojás
  • 120 g porcukor
  • 100 g reszelt étcsokoládé
  • 140 g vaj
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • *
  • a tetejére:
  • kevés csokoládé
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • *
  • 4 db tojás
  • 120 g porcukor
  • 100 g reszelt étcsokoládé
  • 140 g vaj
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • kevés csokoládé

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a cukros tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön. A lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzászitáljuk a masszához és óvatosan elkeverjük.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a masszát, egyszer kétszer odacsapkodjuk a tepsit az asztalhoz, hogy a tésztában lévő buborékok eltávozzanak belőle. Az előmelegített sütőbe tesszük, és 30 perc alatt megsütjük.

Ha elkészült a piskóta, óvatosan leszedjük róla a sütőpapírt és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a tojásokat elkeverjük a porcukorral és a csokoládéval, majd meleg vízfürdőbe állítva, folyamatosan kevergetve besűrítjük.

A vajat kikeverjük a vaníliás cukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt(!) krémet.

Amikor kihűlt a tészta, rákenjük a krémünket és feltekerjük, majd és bevonjuk a maradék krémmel és reszelt csokoládéval szórjuk meg a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti