Elkészítés:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a cukros tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön. A lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzászitáljuk a masszához és óvatosan elkeverjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a masszát, egyszer kétszer odacsapkodjuk a tepsit az asztalhoz, hogy a tésztában lévő buborékok eltávozzanak belőle. Az előmelegített sütőbe tesszük, és 30 perc alatt megsütjük.
Ha elkészült a piskóta, óvatosan leszedjük róla a sütőpapírt és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tojásokat elkeverjük a porcukorral és a csokoládéval, majd meleg vízfürdőbe állítva, folyamatosan kevergetve besűrítjük.
A vajat kikeverjük a vaníliás cukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt(!) krémet.
Amikor kihűlt a tészta, rákenjük a krémünket és feltekerjük, majd és bevonjuk a maradék krémmel és reszelt csokoládéval szórjuk meg a tetejét.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vegetáriánus
,
klasszikus
,
ünnepi
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
60 perc
,
75 perc
,
csokis
,
sütemény