Fasírttekercs

Fasírttekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg bacon, szeletben
  • 1 póréhagyma
  • 2-3 szál szárzeller
  • 1 kg darált hús (legjobb a marha-sertés keverék)
  • 3 evőkanál mustár
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 8 szem burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg bacon, szeletben
  • 1 db póréhagyma
  • 2-3 szál szárzeller
  • 1 kg darált hús (legjobb a marha-sertés keverék)
  • 3 evőkanál mustár
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 8 szem burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A baconból 3 szeletet félreteszünk, a többit tepsire fektetjük, és ropogósra sütjük, majd felkockázzuk-összetördeljük.

A pórét, a szárzellert megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A darált húst sóval, borssal átgyúrjuk, nagy deszkára borítjuk, és egy kb. 20x30 centis téglalapra nyújtjuk-nyomkodjuk ököllel. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral. Megszórjuk a póréhagymával és zellerrel, valamint pirított bacon kockákkal. Reszelt parmezánnal meghintjük. Szorosan feltekerjük, sütőtálba helyezzük, megkenjük olajjal. Ráfektetjük a maradék szalonnaszeleteket.

A krumplikat alaposan megmossuk, héjastól alufóliába csomagoljuk. A húst és a krumplit a forró sütőbe toljuk, és kb. 1 óra alatt készre sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával.

Tipp:
A kinyújtott húsmasszát megkenhetjük pizzaszósszal vagy BBQ szósszal.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti