Fasírttal töltött lapcsánka

Fasírttal töltött lapcsánka

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a lapcsánkához (tócsnihoz):

  • fejenként 2 db burgonya
  • burgonyánként 2 evőkanál liszt
  • *

a fasírthoz:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 beáztatott zsemle kicsavarva (vagy 5-6 evőkanál zsemlemorzsa)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • pirospaprika (ízlés szerint)
  • apróra vágott petrezselyemzöld (ízlés szerint)
  • *

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

A burgonyákat meghámozzuk és a reszelő nagy lyukú részével lereszeljük. Hozzáadjuk a sót és a lisztet, jól kikeverjük. (Ha sok levet ereszt a krumpli, akkor adjunk még hozz lisztet, de ne váljon a tészta keménnyé!)

A fasírtot a hozzávalókból kikeverjük, lapos pogácsákat készítünk belőle és félig kisütjük mindkét oldalát az olajban. Ezután a fasírtokat egy kicsit hűlni hagyjuk.

Egy serpenyőbe egy kis olajat teszünk, rárakunk a krumplis masszából és kerekre formázzuk. (Legyen nagyobb a fasírtnál!) Rárakunk egy fasírtot, beborítjuk masszával és szép lassú tűznél mindkét oldalát pirosra sütjük.

Sok-sok salátafélével tálaljuk.

Tipp: a masszát célszerű akkor elkészíteni, ha a fasírtok már készen vannak.

A receptet Andrea Körtvélyessy küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk