Fasírttal töltött lapcsánka

Fasírttal töltött lapcsánka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a lapcsánkához (tócsnihoz):
  • fejenként 2 db burgonya
  • burgonyánként 2 evőkanál liszt
  • *
  • a fasírthoz:
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 beáztatott zsemle kicsavarva (vagy 5-6 evőkanál zsemlemorzsa)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • pirospaprika (ízlés szerint)
  • apróra vágott petrezselyemzöld (ízlés szerint)
  • *
  • a sütéshez:
  • olaj
  • db burgonya
  • liszt
  • *
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 db beáztatott zsemle
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • olaj

Elkészítés:

A burgonyákat meghámozzuk és a reszelő nagy lyukú részével lereszeljük. Hozzáadjuk a sót és a lisztet, jól kikeverjük. (Ha sok levet ereszt a krumpli, akkor adjunk még hozz lisztet, de ne váljon a tészta keménnyé!)

A fasírtot a hozzávalókból kikeverjük, lapos pogácsákat készítünk belőle és félig kisütjük mindkét oldalát az olajban. Ezután a fasírtokat egy kicsit hűlni hagyjuk.

Egy serpenyőbe egy kis olajat teszünk, rárakunk a krumplis masszából és kerekre formázzuk. (Legyen nagyobb a fasírtnál!) Rárakunk egy fasírtot, beborítjuk masszával és szép lassú tűznél mindkét oldalát pirosra sütjük.

Sok-sok salátafélével tálaljuk.

Tipp: a masszát célszerű akkor elkészíteni, ha a fasírtok már készen vannak.

Megjegyzés:

A receptet Andrea Körtvélyessy küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti