Fasírtgolyók gombás paradicsomszósszal

Fasírtgolyók gombás paradicsomszósszal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A fasírthoz:

  • 40 dkg darált hús
  • 1-2 zsemle
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • olaj
  • szezámmag
  • zsemlemorzsa

A paradicsomszószhoz:

  • 50 dkg finom passzírozott paradicsom
  • 40 dkg gomba
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • cukor
  • babérlevél
  • bazsalikom
  • oregánó, bors, zeller levél
  • olaj

Elkészítés:

A hozzávalókból összekeverem a fasírtot, és kisebb golyókat formázok, szezámmagos zsemlemorzsában megforgatom, és olajban kisütöm.

A szószhoz a hagymákat olajon megpirítjuk, majd a szeletelt gombával is összekeverem, sózom, fűszerezem, és addig párolom, amíg a levét elforrja. Ezután hozzáöntöm a passzírozott paradicsompürét, kevergetve pár percig forralom, és kész is van.

Hasonló receptek