Fasírtgolyók burgonyaágyon

Fasírtgolyók burgonyaágyon
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 75 dkg darált hús (csibe, sertés, pulyka)
  • 2 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika (vagy bármilyen színes paprika jó)
  • 2 db tojás
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • bors
  • pirospaprika
  • kevés olaj
  • 1,5 kg burgonya
  • 75 dkg darált hús (csibe, sertés, pulyka)
  • 2 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 db tojás
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • bors
  • pirospaprika
  • kevés olaj
  • 1,5 kg burgonya

Elkészítés:

A fasírthoz a hagymát apró kockára vágva az olajon megfuttatjuk, beleszórjuk a szintén apróra vágott foghagymát, petrezselyemzöldet, és kicsit kihűlni hagyjuk.

A zsemlét beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a hagymát, zsemlét, a kaliforniai paprikát, beleütjük a 2 tojást, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a pirospaprikát is. Jól kikeverjük és gombócokat készítünk belőle. A burgonyát karikára szeljük (ne legyen túl vékony!).

A sütőtál alját kiolajozzuk, teszünk bele egy sor burgonyát, megsózzuk, majd a fasírt gombócokat elhelyezzük a tetején. Minden gombócot megkenünk olajjal, a gombócok közé 1-1 szelet burgonyát teszünk, hogy a gombócok ne érjenek egymáshoz. (Sütőtál széléhez is lehet tenni körbe.) 200 fokos sütőben kb. 1,5 órát sütjük.) Ha erősen pirul tegyünk a tetejére alufóliát.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Lászlóné küldte be. Köszönjük!