Fasírtgolyó

Fasírtgolyó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg darát sertéshús
  • 2 egész tojás
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • finomra vágott petrezselyem (ízlés szerint)
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • a sütéshez:
  • 3 dl olaj
  • 50 dkg darát sertéshús
  • 2 egész tojás
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • petrezselyem
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj

Elkészítés:

A húst, a tojást, a hagymát és a fokhagymát egy tálba tesszük, majd a fűszerekkel elkeverjük.

Ha elkészültünk, kicsi golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti