Fasírtcsiga mustármártáson

Fasírtcsiga mustármártáson

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a fasírozotthoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 db zsemle
  • 5 evőkanál napraforgó olaj
  • só, ízlés szerint
  • bors, ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa

a krumplipüréhez:

  • 1 kg burgonya
  • só, ízlés szerint
  • 2 dl tejföl

a mustármártáshoz:

  • 1 csapott evőkanál finomliszt
  • 4 dl csirke alaplé
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot, lisztet, zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük.

A krumplipüréhez a burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomkodjuk, és a tejföllel kikeverjük.

A mustármártáshoz forró olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az alaplét. A mustárt főzőtejszínnel simára keverjük, és az alaplevet besűrűsítjük vele. Végül citromlével ízesítjük.

A krumplipüréből csigaformát alakítunk ki, fasírtgolyó a háza. Metélőhagyma a szarvai, és 1 db fekete olajbogyó a szájuk és a szemük. Mártást öntünk egy tányér közepére, és arra helyezzük a csigát.

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk