Fasírt süni

Fasírt süni

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a fasírthoz:

  • 50 dkg darált marhahús (darált hús)
  • 2 szelet kenyér
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • *

a süni formához:

  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg tejföl
  • *

a díszítéshez:

  • 4 db tojás
  • 2 db paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem (fodros)
  • 2 szem fekete bors
  • 1 db fekete olajbogyó
  • 20 csepp majonéz
  • *

a sütéshez:

  • 5 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

A fasírtot a szokásos módon elkészítjük: a vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, a vízbe áztatott, kinyomkodott kenyeret és a hagymát a darált húshoz adjuk. Beletesszük a tojást, belenyomkodjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet. Jól összedolgozzuk, kis gombócokat formálunk belőle, és olajban kisütjük.

A burgonyát megpucoljuk, apró kockára daraboljuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a tejfölt, és jól kikeverjük. Amikor langyos a kikevert burgonya, egy tálcára halmozzuk, és süni formára igazgatjuk.

A kisült fasírtot fogvájóval a burgonyára igazgatjuk. A süni szeme 2 egész bors, az orra olívabogyó, a szája egy vékony szelet paradicsom.

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, a tetejére tesszük a paradicsomot, majonézzel pöttyöket teszünk rá. A tálca 4 sarkába fodros petrezselymet szórunk, és rátesszük a gombákat.

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek