Fasírt pirítóson olajbogyóval

Fasírt pirítóson olajbogyóval

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 darabhoz: 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 20 szelet kifli (5-6 kifli)
  • 2 salátalevél
  • 20 olajbogyó

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, nagyon apróra vágjuk vagy aprítóban pépesre aprítjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a hagymapépet és jól elkeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk és átgyúrjuk. A masszából golyókat formázunk. Serpenyőben, a felforrósított olajon, többször megforgatva 10 perc alatt megsütjük őket.

A kifliszeleteket kenyérpirítóban vagy 180 °C-os sütőben megpirítjuk, enyhén megkenjük olívaolajjal. Ráhelyezzük egy kisebb darab salátát, rá a húsgolyót és végül egy olajbogyót.

Tipp: Olajbogyó helyett tehetünk rá olajban eltett paprikát, csemegeuborkát, aszaltparadicsom-darabot is.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk