Fasírt paradicsommártásban krumplipürével

Fasírt paradicsommártásban krumplipürével
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 500 g krumpli
  • víz
  • vegeta (ízlés szerint)
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál vaj
  • a fasírthoz:
  • 500 g sertés darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • csipetnyi vegeta
  • 1 teáskanál friss petrezselyemzöld
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • a sütéshez:
  • olaj
  • a mártáshoz:
  • 400 ml sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál oregáno
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • csipetnyi só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 500 g krumpli
  • víz
  • vegeta
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál vaj
  • 500 g sertés darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • csipetnyi vegeta
  • 1 teáskanál friss petrezselyemzöld
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj
  • 400 ml sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál oregáno
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • csipetnyi
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A krumplit megtisztítjuk és feltesszük főni hideg, sós vízbe. Ha megfőtt, leszűrjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet, és kézi mixerrel vagy krumplinyomóval összedolgozzuk. (Fontos, hogy hideg vajat adjunk a krumplihoz és addig keverjük, amíg az teljesen fel nem oldódik benne. Mivel az átnyomott krumpli már nem forró valószínűleg még csak nem is meleg, hanem inkább langyos, ezért eltarthat egy ideig, amíg ez bekövetkezik. De megéri a fáradtságot. Ettől lesz igazán krémes a püré.)

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A darálthúshoz adjuk a hagymát, fokhagymát és petrezselymet, majd megfűszerezzük. Jól összedolgozzuk, és amikor kezd összeállni, hozzáadjuk a zsemlemorzsát is. Ízlés szerinti méretű golyókká formázzuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

Amikor a fasírt kész, nekiállhatunk a mártásnak. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és együtt még egy kicsit pirítjuk, majd mehet bele a sűrített paradicsomom is. Fűszerezzük, ha nagyon sűrű, adhatunk hozzá egy kis vizet úgyis lefő róla. Kb. 10-15 percig főzzük, ezután adjuk hozzá a kisült fasírtokat és még egy keveset összefőzzük, hogy összeérjenek az ízek.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti