Fasírt kicsit másképp, avagy töltött fasírt

Fasírt kicsit másképp, avagy töltött fasírt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 2 db tojás
  • 2 db zsemle
  • őrölt bors –
  • ízlés szerint
  • só - ízlés szerint
  • 1 kávéskanál piros paprika
  • 1 közepes vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • a töltelékhez:
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál étolaj
  • só ízlés szerint
  • 40 dkg vegyes zöldség (galambica, vargánya gomba, sárgarépa, borsó, piros paprika)
  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 2 db tojás
  • 2 db zsemle
  • őrölt bors
  • 1 kávéskanál piros paprika
  • 1 közepes vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál étolaj
  • 40 dkg vegyes zöldség

Elkészítés:

A zsemléket vízben megáztatjuk, majd kifacsarjuk, majd a többi hozzávalóval egy tálban jól összegyúrjuk.

A zöldségféléket egy evőkanál étolajon kevés sóval megpároljuk. A két tojást felverjük, majd egy serpenyőben 2 evőkanál étolajon megsütjük, de csak az egyik felét. Nem fordítjuk át!

Egy folpackra szép egyenletesen fél cm vastagra kiterítjük a fasírtmasszát. Rátesszük a megsült tojást, ráhalmozzuk a párolt zöldségeket. Folpack segítségével felgöngyöljük.

A 20 x 30 cm-es tepsit étolajjal kikenjük. A fasírtot óvatosan átemeljük a tepsibe, és egy kis zsemlemorzsával megszórjuk. 200 fokra melegített sütőben kb. 60-70 perc alatt megsütjük. Sütés közben meglocsoljuk a tepsi alján lévő zsiradékkal. A sütésidő felénél alufóliával takarjuk be, hogy ne égjen meg a teteje.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!