Hozzávalók:
  • 25 dkg sárgaborsó
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • sertéslapocka
  • füstölt csülök
  • majoranna
  • bors
  • víz
  • 25 dkg sárgaborsó
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • sertéslapocka
  • füstölt csülök
  • majoranna
  • bors
  • víz

Farsangi sárgaborsóleves

Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A borsót pár óra hossszat áztatom, majd elkezdem főzni. Beledobom a darabolt csülköt és fokhagymát, majd megsózom. Alacsony lángon főzöm, néhányszor lehabozom. Ezt követően a darabolt húst is hozzáadom, és addig főzöm, míg az egész puha lesz. Ekkor kiemelem a húsokat, apróra feldarabolom, majd visszateszem és fűszerezem a levest majorannával és borssal. Mustárral tálalom.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti