Farsangi fánk

Farsangi fánk

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 220 ml tej
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg margarin
  • 5 tojássárgája
  • kis só
  • kis rum

Elkészítés:

Kis cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalót,és szép sima tésztát dagasztunk belőle. Letakarva a duplájára kelesztjük. Nagyobb pogácsa szaggatóval (pohárral) kiszúrjuk, letakarva ismét kelesztjük.

Olajat forrósítunk, a fánkon közepére ujjunkkal „lyukat” nyomunk, ezzel az oldalával az olajba tesszük, és fedőt teszünk rá. Ha megsült, megfordítjuk, már fedő nélkül ezt az oldalát rózsaszínűre sütjük. Papír törlőre szedjük, még melegen porcukorral megszórjuk, lekvárral tálaljuk.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk