Farsangi fánk glutén- és tejmentesen

Farsangi fánk glutén- és tejmentesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg Nutrifree mix per panne liszt
  • 15 dkg Schär B liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag friss Budafoki élesztő
  • 1 egész M-es tojás + 1 tojássárgája
  • 2 dl Joya mandula tej
  • 5-10 dkg olvasztott margarin
  • 1 kávéskanál rumaroma

Elkészítés:

Az élesztőt a mandulás tejben felfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalóval egy tálba rakjuk, és jól összedolgozzuk. Ha szükséges, még lehet hozzáadni lisztet, hogy jó könnyű tésztát kapjunk.

25 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk, kb. 1,5 cm-re és kiszaggatjuk. Ismét kb. 15 percig kelesztjük, majd a közepét az ujjunkkal benyomjuk, és bő olajban kisütjük.

Eperlekvárral és porcukorral tálaljuk!

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk