Farsangi fánk a legegyszerűbben

Farsangi fánk a legegyszerűbben
Elkészítési idő
4,0 28 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál rum
  • fél citrom reszelt héja
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál rum
  • fél citrom

Elkészítés:



Kevés cukorral és kb. fél dl tejjel futtassuk fel az élesztőt. A maradék cukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a lisztet keverjük össze és adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt.

Dagasszuk össze a tésztát annyi lanytgos tejjel, amennyit felvesz. Amikor már szép hólyagos, adjuk hozzá a megolvasztott margarint. Ezután kevés liszttel hintsük meg és tegyük meleg helyre duplájára keleszteni.

Miután megkelt, a deszkán sodrófával hüvelykujnyi vastagságúra nyújtsuk és fánkszaggatóval szaggassuk ki. A maradékkal is tegyünk így, amíg el nem fogy a tészta. Ezután kelesszük még negyed órát!

Közben melegítsünk olajat és tegyük bele a fánkokat. Először fedő alatt, kis lángon süssük, majd fordítsuk meg és ekkor már nagy lánon, fedő nélkül süssük.

Porcukorral és lekvárral tálaljuk.