Fantázia szelet

Fantázia szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a barna laphoz:
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál étolaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • a fehér tésztához:
  • 3 tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
  • 7 dkg darabos dió
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál víz
  • 25 dkg házi, cukrozott magozott meggy
  • 2 dl finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • a lapok kenéséhez:
  • 70 ml rumos tej
  • a krémhez:
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • (a tepsi 20×30 cm-es)
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál étolaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
  • 7 dkg darabos dió
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál víz
  • 25 dkg házi, cukrozott magozott meggy
  • 2 dl finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 70 ml rumos tej
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj

Elkészítés:

A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.

A kakaós tésztához a tojásokat a cukorral 5-6 perc alatt habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük a vizet és az olajt. A lisztet és a sütőport a kakaóval összekeverjük és a tojásos masszához adagoljuk egy fakanál segítségével. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A világos tésztához a tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd az étolajt, vizet apránként adagoljuk hozzá. Végül az aprítógépben felaprított diót és a levétől lecsepegtetett meggyet is belekeverjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel, pudingporral simára keverjük, majd felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.

A barna piskótát tálcára tesszük. A rumos tej felével egy ecsettel lekenjük, majd rátesszük a krémet. Befedjük a meggyes-diós sárga lappal. A felső lapot is lekenjük a rumos tejjel.

A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és a sütemény tetejére tesszük. Jól behűtjük (3-4 órára legalább a hűtőbe tesszük).

Forró vízbe mártott késsel 2×6,5 cm-es hosszúkás szeletekre vágjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!