Fantasztikus töltött káposzta

Fantasztikus töltött káposzta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 8 személyre:
  • 1 kg darált sertéshús
  • 8 szelet szalonna
  • borsikafű
  • 5 dl tejföl
  • 1 liter alaplé
  • 3 kápia paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 4 szál bajorkolbász
  • 3 szál répa
  • 3 szál angolzeller
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 20 dkg rizottó rizs
  • 30 dkg sertésszív
  • bors
  • 1 kg darált sertéshús
  • 8 szelet szalonna
  • borsikafű
  • 5 dl tejföl
  • 1 liter alaplé
  • 3 db kápia paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 4 szál bajorkolbász
  • 3 szál répa
  • 3 szál angolzeller
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 20 dkg rizottó rizs
  • 30 dkg sertésszív
  • bors

Elkészítés:

Dolgozzuk össze a darált húst a felkockázott szív felével, borssal, sóval, felvágott répával, zellerrel, rizzsel és kápiával!

Áztassuk ki a káposzta leveleit, csepegtessük le, majd töltsük bele elfelezve a masszával!

Vágjuk apróra a megmaradt leveleket!

Aprítsuk fel a póré fehér részét, majd pirítsuk meg a felcsíkozott káposztával!
Tegyük bele a szivet, és dinszteljük 20 percen keresztül!
Ízesítsük sóval és borssal!

Rakjuk a tetejére a betekert gombócokat!
Öntsük fel 1 liter alaplével, és tegyük bele a felkarikázott kolbászt!
Süssük meg 170 fokon 2,5 óra alatt!

Irdaljuk be a szalonnát, és tegyük két sütőpapír közé fektetve egy tepsibe!
Súlyozzuk le, majd süssük meg 30 perc alatt!

Keverjük össze a tejfölt a borsikafűvel, a póré zöld részével, borssal és sóval!

Öntsük rá a felét a káposztára!
Keverjük el, majd toljuk vissza a sütőbe még 15 percig!Locsoljuk meg a maradék tejföllel!