Fanta szelet

Fanta szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 ek. kakaópor
  • csipet só

A túrókrémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek. citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 5 dkg cukor
  • 7 dl szénsavas narancsos üdítő
  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra bekapcsoltuk, a tésztához az egész tojásokat a cukorral a robotgép keverőtáljába ütöttük, és a legmagasabb fokozaton kevertük 5 percig, ameddig besűrűsödött, és sok kis légbuborék nem keletkezett benne.

A lisztben elkevertük a kakaót és a sót, a gép legalacsonyabb fokozatán kanalanként hozzákevertük a lisztes keveréket a vajjal.

Határozott mozdulattal a munkalaphoz ütögettük a keverőtálat, majd kikent, közepes méretű tepsiben 20 perc alatt megsütöttük.

Ameddig sült a piskóta, a vajat a cukrokkal habosra kevertük, a túrót több részletben elkevertük benne, citromhéjjal és citromlével ízesítettük.

A tetejéhez 5 dl üdítőt feltetünk forrni, és 2 dl-rel kikevertük a pudingot a cukorral. A forrásban lévő üdítőbe kevertük a pudingos üdítőt, és folyamatosan kevertük míg be nem sűrűsödött, majd hirtelen langyosra hűtöttük.

A kihűlt piskótára rákentük a túrókrémet, elsimítottuk a pudingos keveréket, és hűvös helyen dermesztettük tálalásig.

Neked ajánljuk