Fanta szelet

Fanta szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • *
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg krémtúró
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • *
  • a tetejére:
  • 7 dl narancsos, szénsavas üdítő
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg krémtúró
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 7 dl narancsos, szénsavas üdítő
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük három evőkanál cukorral. A sárgáját a maradék három evőkanál cukorral jól kikeverjük (szinte fehéredésig), és hozzáadjuk az olajat. Több részletben a habhoz dolgozzuk, majd fakanállal hozzá forgatjuk a sütőporral és a kakaóval vegyített liszttel.

A csomómentes masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe egyengetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük.

Amíg a kakaós piskóta sül, a túrót villával jól megnyomkodjuk, hozzáadjuk a vajat, a kétféle cukrot, a citrom frissen facsart levét.

Ha a piskóta kihűl, egyenletesen rákenjük a túrós tölteléket.

A tetejéhez egy kisebb lábosba tesszük a pudingport, és elkeverjük a cukorral és a vaníliával. Felöntjük a szénsavas üdítővel. Kis lángon, folyamatos kavargatva három-öt percig melegítjük. Akkor jó, ha a massza fényessé és sűrűbb állagúvá válik. Ezután várunk 10-15 percig, majd ráöntjük vagy rákanalazzuk a túrós töltelékre.

Legalább három órára a hűtőszekrénybe tesszük, de még jobb, ha egész éjszakán át pihentetjük, hogy a teteje jól megdermedjen, az ízek pedig összeérjenek.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti