Fánktorta

Fánktorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Az égetett tésztához:

  • 6 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1/2 kk. sütőpor
  • 2,5 dl víz

A krémhez:

  • 6 db tojás
  • 4 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1,5 csomag zselatin
  • 1 db vaníliarúd

A díszítéshez:

  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kk. citromlé

Elkészítés:

A tésztáthoz vizet forralok sóval, margarinnal.

Liszttel, kevergetve sűrítem, hogy az alja összeálljon, égetett legyen.

Tűzről levéve egyik tojással keverem és langyosan mehet bele a többi is, illetve a sütőpor.

A masszából, habzsákba töltve, köröket nyomok, fél centire egymástól (tésztalappá fog összeállni), sütőpapíros tortaformába.

A maradékból golyókat nyomok sütőpapíros tepsibe.

220 fokon 15 percig sütöm, utána lekapcsolva, résnyire nyitott ajtónál hagyom állni 5 percet, aztán rácsra téve hagyom hűlni.

A krémhez a zselatint 1 dl vízben áztatom.

3 dl tejet, 5 dkg cukorral, vaníliarúd belsejével felfőzöm.

A tojássárgát, pudingport, maradék tejet kikeverem és a vaníliás tejet sűrítem vele.

Még melegen hozzáadom a zselatint és kevergetve langyosra hűtöm.

A csipet sóval, maradék cukorral felvert fehérjehabot beleforgatom.

A tésztalapot sütőpapíros tortaformába teszem, ráhalmozom a krémet és fél napot hűtöm.

Díszíteni cukrot karamellizálok 2 ek. vízzel, citromlével és 12 fánkot megmártok benne.

A tortát kiveszem a formából, a kimaradt fánkokat rámorzsolom, oldalát is bevonva vele.

A tejszínt, habfixálóval, vaníliás cukorral felverem és habzsákba töltve díszítem a torta tetejét, a cukromázas fánkokkal.

Neked ajánljuk