Fánk

Fánk

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • porcukor
  • sárgabaracklekvár
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az élesztőt összemorzsoljuk, a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kristálycukrot, az étolajat és a tojást. Letakarjuk, és szobahőmérsékleten 1 órát kelni hagyjuk.

Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat forró olajban szép barnára sütjük.

Neked ajánljuk