Fánk alaptészta

Fánk alaptészta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehérliszt
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 1 ek. cukor
  • 1/2 üveg rumaroma
  • olaj

Elkészítés:

Összedolgozzuk a tésztát a kétféle lisztből, élesztből és tejből, majd kettéveszem ezt a masszát. Egyik felét 1 ek. cukorral és 1/2 üveg rumaromával édesítem. A másik felébe pedig csipet sót rakok. Mindkettő lefedve kelszetem. Utána a tésztát kinyújtom és kiszaggatom a fánkokat, majd forró olajban sütöm ki őket. Az édes fénkot porcukorral és lekvárral tálalaom, a sósat pedig lehet köretként is vagy fokhagymás tejföllel.

Neked ajánljuk