Hozzávalók:
  • 80 dkg sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • pirospaprika
  • bors
  • olaj
  • 80 dkg marha- vagy sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj/zsír
  • tejföl

Falusi tokány

Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Süsd meg a felkockázott szalonnát, majd szedd ki a zsiradékból.

Pirítsd meg benne a vöröshagymát, majd rajta a felcsíkozott húst.

Szórj rá pirospaprikát, öntsd fel kevés vízzel.

Tedd bele az átzúzott fokhagymát, a paradicsomot, sózd, borsozd.

Öntsd fel mindig kevés vízzel, hogy a szaftja sűrű maradjon.

Amikor a hús megpuhult, forrald össze ízlés szerint tejföllel.

Rizzsel, tésztával vagy galuskával tálald.