Falusi leves

Falusi leves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. zsír
  • 1 tk. pirospaprika
  • citromlé
  • petrezselyemzöld
  • kapor
  • 1 ek. szárított aprított zöldség

Elkészítés:

Zsiradékon dinsztelem a felaprított hagymát.

Pirospaprikával hintem és 2 liter vízzel felöntöm, utána beleszórom a feldarabolt zöldségeket és a csirkemájat.

Sóval és szárított zöldséggel ízesítem.

Ha a leves tartalma megpuhult, akkor lisztes tejföllel habarom.

Teszek bele finomra vágott petrezselyemzöldet, kaprot és citromlevet.

Átforralva már tálalható is.

Neked ajánljuk